Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: overschot passiefruit, dalende prijzen

De prijsdaling van passievruchten is zorgwekkend voor de telers in de noordelijke regio van BraziliĆ«: EspĆ­rito Santo. Enkele maanden geleden was er een prijsstijging op de markt, waardoor telers veel passievruchten leverden. Daarnaast was er een goede oogst in het eerste deel van het seizoen. Dit veroorzaakte een enorm aanbod en een prijsdaling van het product in de binnenlandse markt.

De prijs die voor verse passievruchten wordt betaald is op een redelijk niveau, van R$ 0,80 tot R$ 1,20, alhoewel het merendeel van de lokale telers niet voldoende vruchten hebben om aan de vraag van de binnenlandse markt te voldoen.

De meerderheid van de telers hebben geen vruchten meer van de eerste oogst en verkopen alleen aan de verwerkende industrie, die van R$ 0,10 tot R$ 0,15 betalen. Anderen zij die deze prijs te laag vinden gooien zelfs hun vruchten weg.
Publicatiedatum: