Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gezond snacken met JASA

De opmars van gezonde snackproducten lijkt niet te stuiten. Producten die voorheen in de groentela lagen wordt steeds vaker in een minivariant gekweekt en in aantrekkelijke portieverpakkingen in de supermarkt, kantine of het tankstation aangeboden.

JASA uit Alkmaar was met de introductie van de snackzakjes voor appelpartjes en geschrapte worteltjes al vroeg bij deze ontwikkeling betrokken.
Deze verpakking kon nog eenvoudig op bestaande machines gemaakt worden, maar voor de nieuwste verpakkingen zoals driehoekschalen en shakers zijn klant specifieke ontnesters, afvullers en sluiters nodig.Voor Fresh Valley in Landgraaf en Red Star Trading in De Lier heeft JASA in samenwerking met NEWTEC een afvullijn voor driehoekschalen met kerstomaatjes ontwikkeld. Gekozen is voor een NEWTEC NBM-61 TC ontnester met een 3009 MD lineaire weger. Deze combinatie is speciaal uitgevoerd voor kerstomaatjes en wordt geleverd als een complete, compacte unit. De set bestaande uit een NBM-61 TC dubbelkops ontnester, een transportsysteem, de 3009 MD weger met daarbij een dubbele afvulpositie, een automatische dekselsluiter en wordt gecompleteerd met een etiketteerder en een draaitafel. De afvullijn heeft een capaciteit van 45 verpakkingen per minuut en kan uitgebreid worden met een tweede verpakker aan de andere kant van de weger.

De volgende uitdaging in dit proces is het automatisch 'case packen' van de driehoek schalen. Door de bijzondere vorm moeten de schalen in een patroon in de dozen geplaatst worden. In samenwerking met A-One Packaging, de producent van case-packers uit Denemarken, werkt JASA aan een programma om ook dit op korte termijn aan te kunnen bieden.
 
JASA is gespecialiseerd in het wegen en verpakken van groente en fruit en werkt samen met gerenommeerde partners in het binnen- en buitenland om complete en klant specifieke verpakkingsoplossingen te kunnen bieden.

Voor meer informatie over het afvullen van snackverpakkingen of over case-packers kunt u contact opnemen met JASA. Telefoon: 072-5612700, sales@jasa.nl
Publicatiedatum: