"Met behulp van samenwerkingsprogramma INDAP"

Chili exporteert 23.000 kg knoflook naar Italië

Ongeveer 23.000 kg knoflook van het ras 'Chino' werd naar Italië geëxporteerd. Deze knoflook kwam van een groep van 6 kleine telers met behulp van het lokale ontwikkelingsprogramma INDAP van Prosedal in de gemeent Llay-Llay.

Na het passeren van het aantal plantenziekten en sanitaire belemmeringen hebben telers uiteindelijk een kwalitatief goed product geoogst en daarnaast voor een uitstekende prijs verkocht.

Volgens een woordvoerder van Prosedal was de verkoop het resultaat van de vereniging die werd opgericht met de gebruikers van het INDAP Programma en hierdoor kan het contact met AGRONUT worden versterkt. De verwachting is om het volgende seizoen nog meer af te zetten.

Om een optimale knoflookkwaliteit te behalen is het belangrijk dat het product voldoet aan verschillende eisen. De vereniging maakt de kleine producenten erg gemotiveerd en naar verwachting komen er volgend jaar nog meer telers bij die het Chino ras gaan telen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.