Chili: stijging volumes blauwe bessen geeft export boost

De blauwebessenoogst in de Noordelijke Zone wordt deze week afgerond. Regio IV is al gedaan en regio V zal in week 50/51 klaar zijn met de variëteit O'Neal. De oogst in de noordelijke gebieden overlapte onverwachts met de zuidelijke gebieden, die ook een goede oogst hadden.

In de Centrale Zone was deze week een volumepiek verwacht met de oogst van Duke en O'Neal. De volumes van Brigitta zijn laag in dit gebied, maar de oogst is al begonnen en de oogst van Duke begint volgende week.

In het zuiden van de Centrale Zone steeg het bosbessenvolume vorige week en gaven de export een boost, dit was volgens de raming van dit gebied. De belangrijkste rassen in dit gebied zijn O'Neil en Duke en daarnaast Bluecrop en Berkely met lagere volumes. Sommige vroege gebieden zijn al begonnen met Brigitta en volgende week wordt daarvan hogere volumes verwacht samen met het ras Legacy. De kwaliteit van het fruit ziet er goed uit en de maatvoering is gemiddeld.

Voor de Zuidelijke Zone is de variëteit Duke momenteel goed aan het kleuren en de oogst zal naar verwachting beginnen in week 52. Het klimaat is behoorlijk afwisselend geweest. Dit heeft geleid tot vertragingen in de ontwikkeling. Maar al met al zijn de oogstdata voor deze gebieden gemiddeld.

Klik hier voor het volledige rapport


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.