Braziliaanse citrustelers verwachten grotere volumes in 2011

De citrussector in Brazilië verwacht in 2011 een grotere productie. Daarnaast rekent men er ook op dat de prijzen op goed niveau blijven.

De meningen over de oogst van 2010 lopen uiteen, maar alles wijst erop dat het gaat tegenvallen. Volgens onderzoek van een onderdeel van het Ministerie van Landbouw (CONAB) is de verwachte productie 292 miljoen dozen (40,8 kg per stuk). In 2009 waren dit 330 miljoen dozen.

De nationale vereniging van citrusexporteurs verwacht niet meer dan 286 miljoen dozen sinaasappelen te produceren.

De Braziliaanse vereniging van citrustelers verwacht nog een grotere daling van de volumes. Zij schatten een totale productie tussen de 250 en 260 miljoen dozen.

Een citrusteler geeft aan dat ondanks de lagere oogst dit jaar de prijzen wel goed zijn. Dit omdat het totale aanbod van fruit lager is.

Ondanks de meningsverschillen over de oogst gelooft iedereen dat de oogst in 2011 alleen maar positiever kan uitvallen. Dit komt door de goede ontwikkelingen in de citrussector en het klimaat.

Bron: Canaldoprodutor

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.