Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"vertraging door regenval"

Zuid-Afrika: kleinere druivenoogst dan vorig jaar

Het druivenseizoen in Zuid-Afrika heeft vertraging opgelopen vanwege de regenval. Hierdoor is er ook een oogstdaling, de volumes zijn lager dan vorig jaar.In de noordelijke regio's worden momenteel de rassen Ben Hannah en Black Gem verpakt. Naar verwachting zal Red Globe in week 50 worden verpakt. De kwaliteit van de druiven is goed, maar de druiven konden pas later worden geplukt vanwege de regen. Bij de vroege variƫteiten was een oogstdaling van ongeveer 10%. De oogst van de latere rassen zal waarschijnlijk weer op het normale niveau zijn. De totale oogst van week 49 was 947.445 ton.

De oogst in de regio Orange River is bijna gereed. De kwaliteit en maatvoering zijn goed, maar er is een volumedaling van 25%. Men schat een totale oogstdaling van 15%. "Als het weer meezit zal het aantal dozen op kunnen lopen tot 14 miljoen", geeft een woordvoerder aan.

In de regio Olifants River is men deze week gestart met het verpakken van de Prime en Flame Seedless. De kwaliteit is goed en de productie in week 48 was 22.190 ton.

Publicatiedatum: