Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proosten met zachtfruit tijdens de feestdagen

Geniet van een zomers gevoel in de winter! Aardbeien, bramen, frambozen en bessen zijn in de wintermaanden volop verkrijgbaar. Deze verleidelijke en verantwoorde ‘snoepjes’ lenen zich uitstekend voor een kleurrijk en heerlijk gerecht voor de kerstdagen of een feestelijke cocktail voor oudejaarsavond. Of wat denk je als lekker zoet tussendoortje tijdens de koude winterdagen. Heel gezond, maar vooral heel lekker. Eet er zo veel van als je wilt!

Vrolijke feestdagen met zachtfruit

Zachtfruit is volop verkrijgbaar in de zomer. Maar wist u dat deze zomerse lekkernijen vers en uit de diepvries* bijna jaarrond voorradig zijn? Om een feestelijk en overheerlijk kerstdiner op tafel te zetten is zacht fruit bij uitstek geschikt om verrassende en kleurrijke nagerechten te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een zacht fruit zalmtartaar als voorgerecht of een zacht fruit soep als dessert. Knal het Oudejaar uit op oudejaarsavond met een frisse zomerfruit cocktail, bereid met mousserende witte wijn of champagne.

Gezond het nieuwe jaar in!

Na de feestdagen denken veel mensen weer aan hun gezondheid en gewicht. Door regelmatig zachtfruit te eten, krijg je niet alleen voldoende voedingsstoffen binnen maar let je ook op je gewicht. Vezels geven snel een voldaan gevoel. Daardoor eet je tijdens de maaltijd minder van andere voedingsmiddelen en ben je tussen de maaltijden door minder snel geneigd om te gaan snoepen. Je blijft daardoor gemakkelijker op gewicht. Zachtfruit, met name bessen, frambozen en bramen bevatten vezels. Snoepen dus zonder schuldgevoel.

Campagne ‘Zomerfruit. De lekkerste verleiding’

De Zomerfruit Campagne van GroentenFruit Bureau is gestart in 2009. De campagne is gedurfd, sexy en speelt in op de beleving van de consument bij Zomerfruit: genieten, gezondheid, gemak en verwennen. Doel van de campagne is om de consument te informeren over zacht fruit en het aantal aankopen te laten toenemen.

‘Zomerfruit. De lekkerste verleiding’ is een initiatief van Frugi Venta, Fruit World Breda, The Greenery International BV, Veiling Zaltbommel, Zon HOLDING, Fruitmasters Holland, De Nederlandse Fruittelersorganisatie en LTO vollegrondsgroente.net. Uitvoering is in handen van GroentenFruit Bureau.

Publicatiedatum: