Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smeding:

Seizoen herfsttruffels opgevolgd door wintertruffels

Het seizoen van de herfsttruffel is praktisch afgelopen: er is nog minimale aanvoer en om kwaliteitsproblemen te voorkomen zijn wij hier mee gestopt en gaan wij verder met de wintertruffel. De klassieke wintertruffel komt uit Umbrië in midden-Italië en draagt de naam Nero Pregiato di Norcia, vernoemd naar de bekende plaats Norcia, waar veel delicatessen vandaan komen. Omdat de Franse truffel zeer beperkt beschikbaar is en kwalitatief op hetzelfde niveau zit, slepen de Fransen veel Melanosporum truffels weg uit Italië en dit drijft prijs op. Een ander aspect is, dat de wintertruffel door de truffeljagers ongesorteerd wordt aangeleverd en om de mooiste kwaliteit te selecteren valt na het wassen en borstelen meer dan 60% af wegens
onvoldoende rijpheid etc.

Maar ach, een topdelicatesse als de wintertruffel, waarvan al een gering gebruik een fraai resultaat geeft en zo bijzonder is van geur en smaak, zoiets unieks heeft nou eenmaal z’n prijs. De witte truffel, de Magnatum, zou naar verwachting in prijs gaan stijgen door minder aanbod, maar de ongekende schoonheid handhaaft zich en de vondsten vallen mee. Wij verwachten wel een vermindering van het aanbod, want we zijn aangeland in het naseizoen van de witte truffel. Maar vooralsnog is het genieten van de fraaiste kwaliteit sinds jaren. 2010 zal ongetwijfeld worden vermeld in de analen als zijnde een heel bijzonder jaar van de witte truffel.

Bron: Nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: