Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Druivenimport meer dan verdubbeld"

China: grote toename import agf

De Chinese agf-markt verschuift behoorlijk. Van een netto exporteur wordt er steeds meer ge├»mporteerd. De importwaarde van verse groenten was $1,2 miljard in 2009. De belangrijkste groentenexporteurs naar China zijn: Thailand, Vietnam, VS, Chili, de Filippijnen en Nieuw-Zeeland. 

Appelen en peren

Er is een dramatische toename in de vraag naar import appelen en peren in China sinds 2006. De importwaarde was in 2006 $25 miljoen en in 2009 meer dan het dubbele $54 miljoen. Populaire appelen zijn Red Delicious die concurreren met Japanse Fuji's. Een importeur heeft geconstateerd dat Red Delicious appelen in speciale verpakkingen goed verkopen als cadeau voor het Chinese Nieuwjaar. Fruitexporteurs naar de Chinese markt moeten rekening houden met maatvoering van pakketten en verpakkingen. In Zuid- en Noord-China zijn namelijk verschillende voorkeuren qua verpakking.

Citrus

De import van citrus is trager gegroeid dan appelen, maar de markt is uitgebreid van $45 miljoen in 2005 naar $74 miljoen in 2009. De belangrijkste citrusexporteurs zijn de VS en Taiwan en in de toekomst misschien ook Brazili├ź.

Druiven

De druivenconsumptie in China stijgt gemiddeld jaarlijks 10%. De invoer steeg ook hard: de importwaarde in 2007 bedroeg $81 miljoen en dit steeg in 2009 naar $189 miljoen. De belangrijkste exporteurs zijn Chili en VS die gezamenlijk 80 tot 90% van de markt in handen hebben. De twee landen hebben een beperkte concurrentie omdat de seizoenen niet sterk overlappen. Peru verwierf de afgelopen jaren ook een marktaandeel en staat op de derde plaats.

Steenfruit

De import van steenfruit is in China ook sterk toegenomen van $15 miljoen in 2007 naar $55 miljoen in 2009. Deze groei komt mede door de grote kersen- en pruimenexport vanuit Chili.

Bron: The Packer
Publicatiedatum: