Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf januari biologische groenten in schoolkantines Saint-Sauvant

De Franse biologische groenteteler Laurence Henry gaat vanaf januari aan 13 schoolkantines leveren in Saint-Sauvant.

Vier middagen per week lunchen 1600 kinderen in de kantines. Dertien jaar geleden heeft diƫtiste Carine Chevalier menu's ontwikkeld die inmiddels in 13 kantines geserveerd worden. Daarin worden echter nog te weinig biologische producten verwerkt. Belangrijkste reden is dat een regelmatige aanvoer van bio niet gegarandeerd kan worden. Ook waren de extra kosten lange tijd een obstakel.Vanaf januari 2011 zal hier verandering in komen. Het menu wordt nog niet volledig biologisch, maar er gaan wel biologische groenten in verwerkt komen. De stad heeft hiervoor diverse leveranciers gevonden, zij gaan de kantines de komende vier jaar voorzien van bio-groenten.

De groenten van Laurence Henry zullen vanaf dan dus niet alleen op de markt verkrijgbaar zijn, maar ook de schoolkinderen kunnen ervan gaan genieten. Het goede nieuws voor de ouders is dat de komst van bio-producten in de menu's niet zal leiden tot hogere menuprijzen.