Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktijktest sneeuw en/of hagel belasting vlak hagelnet

Tholen - Van Nifterik Holland BV levert sinds enige tijd in Nederland het vlakke hagelnet systeem wat geschikt is voor het gebruik van een 3-rijen spuit.

Dit systeem is ontwikkeld in samenwerking met de leverancier Fruit Security uit Oostenrijk. Voor de introductie zijn er uitgebreide krachtberekeningen gemaakt om de sterkte van het systeem te berekenen. Daarnaast waren er ervaringsgegevens vanuit Oostenrijk waar soortgelijke systemen op kleine schaal al langer aanwezig waren.Echter, Van Nifterik Holland BV en Fruit Security vonden het tijd voor een echte krachttest. In de Oostenrijkse bergen werd een systeem opgebouwd volgens de in Nederland gebruikte methode. In plaats van voor de winter het net op te rollen werd voor de test het net gesloten gehouden. De inmiddels gevallen sneeuw geeft een goed beeld van de krachten die het systeem kan verdragen. Normaal moet het net ALTIJD voor de sneeuwval opgerold worden, echter met sneeuw is eenvoudiger een belasting te testen in kilo’s dan met hagel. Bovendien betrof het hier natuurlijk een test.

Het resultaat kan uitstekend genoemd worden! Zelf bij 30 cm sneeuw hield het systeem prima stand. Omgerekend komt dit neer op een druk van ca. 1000 kg per vak tussen 4 palen (27 m2). Inmiddels is de sneeuw weer gesmolten, maar het testproject blijft staan om bij eventuele volgende sneeuwval deze winter de test te kunnen blijven volgen.

Voor meer informatie:
Van Nifterik Holland bv.
Frank van Rijk
Tel: +31 (0)657 585 026
Bonnetstraat 40
6718 XN Ede
fruitteelt@vannifterik.com

 
Publicatiedatum: