Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Telers kunnen hun verhaal kwijt aan de klant"

Nieuw in AGF sector: Klant informeren door middel van QR-codes

Een QR code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ('snelle reactie'). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. Hieronder is een voorbeeld van een QR code te zien die gescand kan worden met een telefoon.

QR codes en AGF, Van plant naar klant

QR codes kunnen worden ingezet om de consumenten te informeren. Een QR code kan worden gekoppeld aan een groente- of fruitsoort en kan door de consument worden gescand met de mobiele telefoon. Vervolgens wordt relevante informatie in een menu structuur getoond op het display van de mobiele telefoon. De informatie in de QR code kan betrekking hebben op de productiemethoden, de verwerkingstechnieken, het land van herkomst en de kwaliteitsnormen. De teler kan dus zelf aangeven wat ze op deze code willen vermelden.

Mogelijkheden QR codes in combinatie met mobiele telefoon:
- Video's, foto's en tekst: Introduceren van bedrijf of producten
- Subscribe acties: Invoeren van e-mail, NAW gegevens met follow up acties
- Enquete: Wat vind de klant van uw product?

Scanology

Scanology is een onafhankelijke, professionele en oplossingsgerichte leverancier van Automatische Identificatie systemen voor de Europese markt met een extensieve historie en kennis op het gebied van Barcode en RFID technologie. Het bedrijf levert een volledige service, van consultancy en project design tot levering van hardware en software.


 Jos Giezen van Scanology presenteerde het nieuwe concept op 30 november bij het congres Frug I com.

Scanology is al meer dan 15 jaar actief in logistieke / retail oplossingen en heeft uitgebreide expert kennis van barcodes (1D én 2D) , onder andere de GS1 128 en de nieuwe GS1 Databar, en RFID. Veelal toegepast in logistieke trajecten. Nieuwe manier van werken zijn toepassingen met de NordicID RFID UHF units.
In samenwerking met QRservice.nl is een facilitair platform ontwikkeld om QR codes direct in te kunnen zetten als mobile applicatie én de informatie “achter” de QR code eenvoudig aan te kunnen maken én te kunnen beheren en analyseren. Overzichten van gebruik, reactie overzichten, geven gerichter en directer inzicht in de belevenis van de klant voor de kwaliteit van een product. Een nieuwe manier van werken!

Voor meer informatie:
Jos Giezen
Technical Sales Manager Scanology
j.giezen@scanology.nl
www.scanology.nl
 
Publicatiedatum: