Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"unieke aardappel wordt 'Westlander' genoemd"

Eerste kasaardappelen bij Westlandse teler

De familie Scheffers uit het Monster heeft dit jaar de primeur met de eerste kasaardappelen.

Eerste oogst in mei 2010

Aron Scheffers geeft aan dat hij in mei deze aardappelen voor de eerste keer heeft geteeld. Deze oogst trok erg veel belangstelling en de kopers hadden alleen maar positieve en enthousiaste reacties. Aron omschrijft deze introductie als 'een hele beleving'. Familie Scheffers heeft een winkel aan huis en men kan ook online diverse groenten en fruit bestellen.

'De smaak is bijzonder en lekker', geven veel klanten aan. De aardappelen hoeven eigenlijk niet geschild te worden, het dunne schilletje verdwijnt vanzelf als ze gewassen worden.

Westlander

Het aardappelras is Frieslander, maar wordt door Aron 'Westlander' genoemd. Op de verpakking wordt een sticker geplaatst met de vermelding 'Inspired by Westland'.
De productie per vierkante meter is nog geen kilo, volgens Aron. Dit komt natuurlijk omdat hij 'tegen de natuur in' teelt. "In het najaar is de productie gewoon minder door de lagere temperaturen". In het Westland zijn meerder telers, maar in deze tijd van het jaar is Aron de enige.Hoger segment

Met deze bijzondere aardappel richt Aron zich op de consumenten uit het Westland en op horecabedrijven in het hogere segment. Horecagelegenheden zijn ook zeer te spreken over de 'Westlander' en geven aan dat ze zich onderscheiden met een 'exclusief streekproduct'.

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Aron Scheffers, of bezoek www.verskwekerijwestland.nl.