Biologisch niet beter van smaak volgens een derde van Nederlanders
Dit is één van de uitkomsten uit de Focus on Food onderzoeken die marktonderzoekbureau Trendbox recent heeft uitgevoerd onder landelijke representatieve steekproeven van 500 Nederlanders en 700 boodschappendoeners in de leeftijd van 16 jaar en ouder.
Kijkend naar 50-plussers, de tegenhangers van de jong volwassenen, dan blijkt dat deze groep een stuk positiever is. Slechts een kwart (27 procent) is van mening dat voeding van biologische komaf niet beter smaakt. Neutraal van opstelling is bijna de helft (47 procent) en 26 procent is zelfs van mening dat biologisch eten beter smaakt. Voor wat betreft de smaakperceptie van biologisch bestaat er een duidelijke gap tussen jong volwassenen en 50-plussers.
Ook op de stelling 'Supermarkten zouden alleen nog maar biologisch vlees moeten
verkopen, ook al is dat duurder' zijn opvallende verschillen tussen jong en oud te zien.
Jongeren, in dit geval die van 16-24 jaar, zijn veel gevoeliger voor een dergelijke maatregel met een 12 procent score op helemaal mee eens, terwijl slechts 5 procent van de 50-plussers op eenzelfde wijze instemt. Een interessant gegeven, want smaakgedreven is deze uitkomst niet.
Bron: Trendbox