Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral jongvolwassenen kritisch

Biologisch niet beter van smaak volgens een derde van Nederlanders

Ruim een derde (36 procent) van de Nederlandse bevolking is van mening dat biologisch niet beter smaakt. Jongvolwassenen van 16-34 jaar zijn nog veel kritischer op dit vlak. Maar liefst 50 procent van hen vindt biologische voeding niet beter smaken. Eén op de vijf (22 procent) Nederlanders vindt de smaak wel beter en een aanzienlijk deel van Nederland twijfelt (42 procent).Dit is één van de uitkomsten uit de Focus on Food onderzoeken die marktonderzoekbureau Trendbox recent heeft uitgevoerd onder landelijke representatieve steekproeven van 500 Nederlanders en 700 boodschappendoeners in de leeftijd van 16 jaar en ouder.

Kijkend naar 50-plussers, de tegenhangers van de jong volwassenen, dan blijkt dat deze groep een stuk positiever is. Slechts een kwart (27 procent) is van mening dat voeding van biologische komaf niet beter smaakt. Neutraal van opstelling is bijna de helft (47 procent) en 26 procent is zelfs van mening dat biologisch eten beter smaakt. Voor wat betreft de smaakperceptie van biologisch bestaat er een duidelijke gap tussen jong volwassenen en 50-plussers.

Ook op de stelling 'Supermarkten zouden alleen nog maar biologisch vlees moeten
verkopen, ook al is dat duurder' zijn opvallende verschillen tussen jong en oud te zien.

Jongeren, in dit geval die van 16-24 jaar, zijn veel gevoeliger voor een dergelijke maatregel met een 12 procent score op helemaal mee eens, terwijl slechts 5 procent van de 50-plussers op eenzelfde wijze instemt. Een interessant gegeven, want smaakgedreven is deze uitkomst niet.

Bron: Trendbox
Publicatiedatum: