Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Banken Champignons naar bedrijvenpark Bijsterhuizen

Het familiebedrijf Banken Champignons uit Elst en de GR Bijsterhuizen (samenwerkingsverband gemeenten Nijmegen en Wijchen) hebben vorige week overeenstemming bereikt over de aankoop van ruim 2 hectare grond op bedrijvenpark Bijsterhuizen aan de A73. Burgemeester G. Noordewier van Wijchen en directeur H. Banken ondertekenden op vrijdag 10 december 2010 de overeenkomst.Op het perceel aan de 31e straat worden een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum gebouwd. Direct na de zomer van 2011 beginnen de bouwactiviteiten en rond de zomer van 2012 zal het bedrijf verhuizen. Banken Champignons Group is een ketenbedrijf, dat diverse schakels in de champignonketen omvat. Banken heeft drie teeltbedrijven in België en Polen waar men witte en bruine champignons produceert en vier handelsbedrijven in Nederland en Polen die het totale assortiment van paddenstoelen vermarkten. Bij het familiebedrijf werken ruim 500 mensen, waarvan 150 bij de hoofdvestiging in Elst.

Bijsterhuizen

Begin 2010 heeft het bedrijf het bidbook “The Mushroom House” uitgebracht met het verzoek aan diverse gemeenten en de provincies in het gebied Arnhem – Tiel – Oss – Cuijk om hun interesse voor de hoofdzetel van het bedrijf kenbaar te maken. Hieruit volgden diverse gesprekken, waarbij bedrijvenpark Bijsterhuizen de beste papieren had. “Het internationale karakter van het bedrijvenpark in combinatie met de ondernemende instelling van de Gemeente Wijchen spraken ons erg aan” aldus Henk Banken, oprichter en directeur. Samen met zijn twee zoons, Jurgen en Rob, leidt hij vol passie voor paddenstoelen dit succesvolle bedrijf. Het nieuwe distributiecentrum van ruim 10.000m2 moet halverwege 2012 klaar zijn.

Groeistrategie

Het bedrijf heeft al jaren een groeistrategie. Naast de stijgende afzet van de traditionele witte champignon nemen met name de import van Aziatische paddenstoelsoorten en de ontwikkeling van nieuwe gemaksproducten zoals gevulde portabella’s enorm toe. Banken werkt al vele jaren samen met een hechte groep teeltbedrijven uit voornamelijk Brabant en Limburg. Tot de klantenkring behoren de grote supermarktketens, foodservicebedrijven en cateraars in Europa. De ambities van de familie zijn groot. Men wil tot de marktleiders in de internationale paddenstoelensector behoren.

Fresh Park Venlo

Het bedrijf heeft tevens aangekondigd per 1 januari 2011zijn groente- en fruitafdeling te verzelfstandigen en per 1 maart 2011 te vestigen op Fresh Park Venlo. De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf Banken Fruit & Vegetables BV is in handen van Roy Peters en Paul van Groningen.
Publicatiedatum: