Hoop rotte aardappelen in brand

Op de zondagmiddag van 12 december werd even na één uur in de middag de meldkamer gealarmeerd. Op een stuk boerenland was een hoop met rotte aardappelen die bedekt was met stro gaan broeien.

De brandweer van Emmer-Compascuum werd opgeroepen om naar de Middenweg in Emmer-Compascuum te komen. Bij aankomst bleek al gauw dat er voor het blussen niet genoeg water aanwezig was doordat vele sloten bijna droog stonden en geen brand putten aanwezig zijn in het veld. Het was voor de brandweer niet haalbaar om de bult zelf los te trekken doordat deze te groot was. De bult moest geblust worden door dat deze overlast en gevaar kon opleveren voor het verkeer.

Hierop heeft de brandweer contact opgenomen met de eigenaar van het boerenland. Hij is komen kijken en heeft met een verreiker de hoop verspreid over het land. Intussen heeft de brandweer van Emmer-Compascuum de schuimblusser van Emmen ingeschakeld voor extra water toevoer waarna de brandweer de bult kon afblussen.

Bron: Nieuws Emmen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.