Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verwachting dat bananenmarkt aantrekt

Analisten geven koopadvies voor Dole en Chiquita

Tholen – Analisten Heather Jones en Brett Honders van BB & T Capital Markets hebben vanwege betere verwachtingen van de bananenmarkt een koopadvies voor aandelen van Dole Food en Chiquita Brands geadviseerd. Het aandeel Dole is 4,7% gestegen tot $ 10,62 na bekendmaking van de analyse. Ook hebben de beide analisten een kleine verhoging van de winst per aandeel voorzien naar $1,21, waarbij ze aantekenen dat hun schatting van de verbeterde positie van de bananenmarkt over de eerste helft van 2011 conservatief is. Het aandeel zou op een 12 maandelijkse termijn kunnen stijgen tot $ 12. 

Ook het aandeel Chiquita is 6,4% gestegen tot 13,59 dollar en is de winstverwachting gestegen met 10 dollarcent tot $ 1,71. En net als bij Dole is deze raming conservatief als de vraag en het aanbod scenario over de eerste helft van 2011 zich ontvouwen zoals de analisten verwachten. Overigens is de winstdoelstelling over het 4e kwartaal voor Chiquita ongewijzigd omdat ze geloven dat het bedrijf in de nabije toekomst een hogere prijs voor de bananen zal moeten betalen. De koers van de 12 maandelijks termijn voor Chiquita is vastgesteld op $15.

Publicatiedatum:
Auteur:
©