Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Oorzaak: verhoogde vraag uit Ecuador door overstromingen"

Peruaanse meloenexport +1500%

De verse meloenexport uit Peru steeg dit jaar met 1584% in de periode tussen januari en oktober dit jaar. Dit was een volume van 217.700 kilo en een waarde van $149.300,- volgens statistische gegevens.

Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd werd er 36.600 kilo geëxporteerd met een waarde van $8.879. De belangrijkste exportmarkten waren Nederland (75,6%), Ecuador (15,8%), Chili (4,6%), Spanje (3,6%) en Brazilië als laatste met 0,4%.

Volgens de José Casapía, Export Manager van "Inversiones Marzala SA is "de groei een gevolg van de grotere vraag vanuit Ecuador, waar plantages werden getroffen door overstromingen. Dit land werd dus vrijwel gedwongen om Peruaans fruit te importeren."
De manager geeft ook aan dat er totaal eigenlijk niet zo heel veel is geëxporteerd en dat Peruaanse afnemers niet echt positief waren over de meloen.

De exporteur verwacht dat de export volgend jaar weer zal dalen, als verder geen bijzondere rampen voordoen. Ook geeft hij aan dat de Ecuadoraanse meloenen veel zoeter en populairder zijn dan die uit Peru. Daarnaast zijn ze ook langer houdbaar en hebben minder neiging tot schimmelen.

By Manuela Zurita
Publicatiedatum: