Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Handel nu traag"

Voldoende slasoorten beschikbaar bij van de Watering



Tholen – Van de eigen productievelden in Spanje en Frankrijk zijn bij Van de Watering in Breda volgens John Kuper voldoende volumes voor de komende maanden beschikbaar. Op dit moment is de handel in sla en broccoli traag, maar John verwacht voor de komende feestdagen een aantrekkende vraag naar de verschillende slasoorten. Momenteel wordt er in Spanje ijsbergsla gesneden die van redelijke tot goede kwaliteit is, al is het opletten door de optredende nachtvorsten gecombineerd met veel neerslag op roodverkleuring.



Op de drie verschillende locaties van overkapte productiegebieden in Frankrijk is de oogst ook geen probleem bij de verschillende slasoorten en verwacht John, behoudens bijzondere weersomstandigheden, ook geen grote kwaliteitsproblemen. Het zwaartepunt bij van de Watering van de afzet van sla ligt volgens John overigens vaak niet rond de feestdagen, maar in de twee eerste maanden van het jaar, als het aanbod van sla in Nederland laag is en er voldoende geleverd kan worden van de eigen Zuid-Europese teeltgebieden. Ook signaleert John dat er in Frankrijk de laatste jaren meer extremere weersverschillen optreden met meer vorst en sneeuw van november tot eind april en begin mei, die de risico’s op de teelt vergroten.

Voor meer informatie:
Van de Watering bv
Breda
Tel 076-525 45 00
Publicatiedatum:
Auteur:
©