Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stabiele prijzen voor peren en Chinese kool"

Actueel overzicht Poolse groenten- en fruitmarkt

De perenexport is niet belangrijk binnen het totale volume van geëxporteerde groenten en fruit vanuit Polen. Maar in Rusland en Oekraïne is er voldoende vraag, vooral de Conference en Lucas zijn populair. De exportprijzen bleven stabiel. De prijs van de Conference voor maat 50+ kwam op 50 ct per kg. Voor maat 65+ iets hoger, namelijk 62-67 cent. De prijzen voor Lucas-peren varieerden tot 55 cent voor 60+ en 62 cent voor 65+. 


Paprikaprijzen

Zoals verwacht waren de prijzen voor Spaanse paprika's weer toegenomen, als gevolg van onvoldoende aanbod van het product in Spanje. De paprikaprijzen in Polen waren eerst €11,25 per 5 kilo en zijn op 6 december weer verhoogd naar €12,50 per kilo.

Stabiele prijs Chinese kool

Hoewel de meeste groentenprijzen stegen is de prijs van Chinese kool stabiel gebleven door het relatief grote aanbod. Het winterweer heeft ook bijgedragen aan de prijsstabilisering omdat er een exportstop was. De exportprijzen van de Chinese kool waren vorige week 40 cent per kilo. De telersprijzen waren 27 tot 30 cent per kilo.

Verdere stijging Spaanse tomatenprijzen

De Spaanse tomatenprijzen zijn weer toegenomen. Dit was te wijten aan de groeiende prijzen van het product in Spanje. Op vrijdag 3 december was de prijs voor tomaten van gemiddelde kwaliteit €10,50 per 6 kilo. De kwalitatief goede tomaten kostten €11,50 tot €12 per doos. De hogere prijzen komen door de lichte daling in de vraag naar Spaanse tomaten. Spanje is op dit moment de meest belangrijke leverancier van deze groente. Er zijn op de markt ook geïmporteerde tomaten uit Turkije. Deze zijn een stuk goedkoper: €8,- tot €8,25 per kilo, maar de houdbaarheid is daarentegen veel korter.

Bron: fresh-market.pl
Publicatiedatum: