Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselkwaliteitswaarden duurzame voeding onderzocht

Consumenten ervaren de zeven voedselkwaliteitswaarden van duurzame voedselconsumptie niet allemaal op dezelfde manier. Consumenten hebben veel verschillende associaties met de waarden Voedselveiligheid, Productkwaliteit en Gezondheid. Aan de waarden Milieuvriendelijkheid, Dierenwelzijn, Rechtvaardigheid en Ambachtelijkheid koppelen consumenten één specifieke associatie.

Het voormalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gebruikt de zeven voedselkwaliteitswaarden in de communicatie naar consumenten. In opdracht van het ministerie deed het LEI verder onderzoek naar deze waarden in het rapport ‘Voedselkwaliteitswaarden volgens de consument’.

‘Voedselkwaliteitswaarden volgens de consument’ is een voorstudie van de ‘Voedselbalans’. Hierin gaan onderzoekers periodiek trends bijhouden in duurzaam denken en doen van zowel consumenten als aanbieders van voedsel. Beide onderzoeken zijn opdrachten van het ministerie van Economische zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).

Bron: LEI Wageningen Ur
Publicatiedatum: