Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Chili vraagt 30% minder voor kersen"

Begin kersenexport: Chili is Argentinië voor

Op het zuidelijk halfrond verwachtte men dit jaar een mooie oogst door de goede weersomstandigheden. Daardoor werd ook een positieve voorspelling gedaan over de toename van de uitvoer.

In het begin van het exportseizoen was toch sprake van een 'vreemd' marktbeeld. Dit jaar exporteerde Chili de eerste kersen naar Europa, terwijl normaal Argentinië als eerste is.

Het probleem in Argentinië was een vertraging in de oogst van 2 tot 3 weken. Chili maakte daar gebruik van en bood zijn kersen ongeveer 30% goedkoper aan dan vorig seizoen. Die slag was hard voor Argentijnse exporteurs en daarnaast kregen deze ook nog problemen met het goederenvervoer. De concurrentie met betrekking tot de kersen was dit jaar dus erg hevig. Daarnaast betaalt Chili geen invoertarieven voor Europa en Argentinië betaalt 8%.

Vorig jaar was Chili amper in de markt, en nu hebben ze al 2.000 ton geëxporteerd. Argentinië heeft tot nu toe 300.000 kilo verzonden.


Publicatiedatum: