Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans project: samenwerken aan smaakvolle tomaat

Een Spaans macroproject waaraan verschillende bedrijven, investeerders en universiteiten aan meewerken, zal in de toekomst nieuwe tomatenrassen gaan genereren met meer smaak en aroma, gezondere eigenschappen, rijker aan suikers, organische zuren en vitamine C.

De naam van dit project is Calitom 2010-2015 en de totale kosten bedragen ongeveer 2,5 miljoen euro. Hiervan komt meer dan 20% van het InnoCash-programma uit Spanje.

De investeringen in de tomatensector waren 869.530 ton in 2009 met een waarde van 814 miljoen euro. Deze investeringen waren niet gericht op de consument maar op verbetering met het oogpunt op de productie. Door middel van deze aanpak heeft men ervoor gezorgd dat de tomaten groter, mooier, langer te bewaren en resistenter voor ziekteverwekkers zijn. Het nadeel was dat deze tomaten vaak geen goede smaak hadden.

De bedoeling is dat er door middel van dit project in de toekomst tomaten komen met een betere smaak, maar die is volgens deskundigen moeilijker te bereiken.