Tholen – Onlangs heeft Anglia Business Solutions aangekondigd dat het in Spalding gevestigde Moulton Bulb Co. Ltd., onderdeel van de Oldershaw Group heeft gekozen voor LINKFresh. Het bedrijf is met 25% aandeel bij de retailers een van de grootste verpakkers van uien in het Verenigd Koninkrijk en verwerkt uien van telers uit Lincolnshire, Norfolk en Cambridgeshire, De groep levert zowel verse en bewerkte uien, knoflook en sjalotten aan grote retailers zoals Co-op, Asda en Waitrose.

De volledig geïntegreerde van begin tot eind LINKFresh-automatisering zal de operationele activiteiten ondersteunen van de Moulton Group en worden ingezet bij verschillende processen en systemen en ook programma’s als Q-Sys en Excel vervangen.

Volgens manager David Hodgson van de Moulton Group zijn de huidige computersystemen verouderd en voldoen niet meer aan de ambitieuze eisen van de groep. We willen een volledige operationele transparantie om aan de behoeften van de klant te voldoen en daarbij dynamische management informatie voor een effectievere concurrentie en het realiseren van onze commerciële ambities.

LINKFresh zal alle operationele aspecten van het bedrijf omvatten met inbegrip van financiën, planning, management, kwaliteitscontrole, verpakkingsmanagement, opslag, aflevering en logistiek. Het systeem voorziet ook in voorraadbeheer, kwaliteitscontrole, in- en opslag, orderverzamelen, verzending en labelen.

Volgens Robert Frost van Anglia Business Solutions is het nieuwe LINKFresh systeem in staat om de werkmethodes van de groep te optimaliseren en real-time informatie te leveren, wat een concurrentie voordeel kan betekenen.