Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Servië en Montenegro, Macedonië, Kroatië, Slovenië, Bosnië en Herzegovina:

Appeloogst 10 tot 15% lager

De opbrengst van de appeloogst in Servië en Montenegro, Macedonië, Kroatië, Slovenië, Bosnië en Herzegovina ligt dit jaar naar verwachting 10-15 % lager dan vorig
jaar. Extreme weersomstandigheden hebben geleid tot het verlies van een aanzienlijk deel van de oogst. Volgens specialisten in de Servische fruit- en groentesector bleef de teelt van appels ver achter door wijdverspreide pest en ziektes. Daarnaast kenmerkte het weer in 2010 zich tot nu toe door veel hagelbuien. De meeste boomgaarden hebben geen bescherming tegen de hevige hagelbuien.

Pruimenproductie

Servië neemt de vierde plaats in op de wereldranglijst van de productie van pruimen. In 2009 werd voor ruim € 23 miljoen aan verse pruimen, diepgevroren pruimen en gedroogde pruimen geëxporteerd. De totale export van fruit bedroeg ruim € 239 miljoen. De jaarproductie van pruimen ligt op 600.000 ton. Alleen Roemenië, de Verenigde Staten exporteren meer pruimen. Voor Servië is de pruim een nationaal symbool. Het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Waterbeheer blijft investeren in nieuwe plantages.

Bron: Berichten Buitenland
Publicatiedatum: