Twee jaar geleden kwam de rentree van een heuse groenteboer in de ruime regio van Diever die ging uitventen in de kernen. Middels een nostalgische wagen, voortgetrokken door een tractor, bracht Wilfried Huizinga zijn producten bij de mensen thuis.

In de regio van Dwingeloo, Bovensmilde, Hoogersmilde, Hooghalen en Wilhelminaoord was men erg tevreden met het feit dat er eindelijk weer wekelijks een groenteboer met goede producten en keurige prijzen de noodzakelijke groente en fruit aan huis bracht.Toch kwam daar na drie jaar verandering in; waar een ieder erg tevreden was, kwam al snel het bekende ‘supermarktverhaal' aan de orde. Voor de vergeten boodschappen ging men naar Den Nostalgie. Tijd voor Wilfried om over de toekomst na te denken.

Al snel bleek dat stoppen geen optie was voor de groenteman: "Waar men vroeger eerst ophoorde en later bezorgde had je een geweldig sociaal contact met mensen. Dat moet ik houden. Dat gaan we weer doen!" Juist voor mensen die niet zelfstandig naar de winkel kunnen gaan, dé ideale uitkomst.

Vanaf december zullen de regio's weer ouderwets worden bezocht door Wilfried met Den Nostalgie. Mensen die van achter hun computer willen bestellen doen dat op www.winkelkardennostalgie.nl. Anderen kunnen bellen met 0521-594793 of 06-23085118 of, indien gewenst, worden zij door groenteman Wilfried zelf gebeld. Een dag later worden de goederen dan thuis afgeleverd met een glimlach en een praatje, het sociale contact dat zo dorps is.

Bron: das-mooi.nl