Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engels onderzoek levert resultaten voor zachtfruit

Tholen - Brian Lovelidge was tevreden over het grootste aantal bezoekers ooit en de toegevoegde waarde van het onderzoek zoals gepresenteerd op de studiedag voor zachtfruit en georganiseerd door de Horticultural Development Company (HDC) en East Malling Research Association (EMRA). Met meer dan 110 aanwezige telers en adviseurs werd de waarde van het door HDC gefinancierde onderzoek- en ontwikkelingswerk naar de bestrijding van ziekten en plagen in de zachtfruitteelt duidelijk aangetoond.
 
Het HDC werd in 1986 opgericht en sindsdien heeft het opdracht gegeven tot een indrukwekkend aantal probleemprojecten die opgelost zijn, waarbij de telers veel geld hebben kunnen besparen en ook hogere opbrengsten hebben kunnen realiseren van fruit van een betere kwaliteit met minder arbeidskosten. De beslissingen over wat er moet worden onderzocht en met welke prioriteit worden genomen door een groep van 10 telers en 8 wetenschappelijke en adviserende leden onder voorzitterschap van de uit Cambridgeshire afkomstige teler Harriet Duncalfe. Het HDC financiert nu 35 projecten voor zachtfruit en die worden uitgevoerd door drie voorlichtingsbureaus. Dertien projecten werden door de onderzoekers beschreven op de kennisdag. De meeste zijn gericht op problemen van onmiddellijk belang, zoals de bestrijding van Californische trips bij aardbeien.
 
 
Source: hortweek.com
Publicatiedatum:
Auteur:
©