Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neemt Nederland Britse spruitenafzet over door vorst?

Groot-Brittannië kan worden geconfronteerd met een spruitentekort met Kerst, als de vorst aanhoudt. Daarvoor waarschuwt Chris Gedney, van TH Clements & Son, één van de toonaangevende spruitentelers in het Verenigd koninkrijk. "Als het ijskoude weer aanblijft, gaat het moeilijk worden om de spruiten uit de grond te krijgen."

De spruiten hebben een waarde van £54 miljoen voor de Britse economie. Rond 67% van de spruiten worden geoogst in de aanloop naar Kerst. "Dit kan ons veel geld gaan kosten", zegt Gedney. De spruitenproductie in de zomerperiode liep al flink achter door het uitzonderlijk warme weer.

"We zijn er altijd nog in geslaagd om spruiten met kerst te leveren, maar dit jaar wordt een grote test", zegt Gedney. "De vraag is of de Nederlandse telers onze markt dan zullen overnemen."Ook de bloemkooloogst is ernstig aangetast omdat de belangrijke teeltgebieden Lincolnshire, Kent en Cornwall lijden onder de vorst.