Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijzen in Duitse supermarkten vrij stabiel

Stijging export prei tot september

Tot en met september werd er dit jaar in totaal 15.320 ton prei geëxporteerd naar de grootste 7 exportlanden. Daarmee blijft de export op een hoger niveau dan in 2009 toen er in dezelfde periode 13.395 ton werd geëxporteerd. In week 41 tot en met 44 is de weekexport van prei naar Duitsland, Italië en Zweden stabiel. De totale export is ook redelijk stabiel, maar loopt in week 44 wel iets terug in vergelijking met de weken daarvoor.

Stabiele prijzen in Duitsland

De Duitse groothandelsprijzen voor de Belgische en Duitse prei liggen in de weken 44 tot en met 47 heel dichtbij elkaar. In week 47 zijn ze gelijk aan elkaar en moet er € 72,10 betaald worden voor 100 kg prei. Ook in de Duitse supermarkten zijn de prijzen vrij stabiel, vooral bij Edeka en Lidl. Bij Rewe zien we de prijs in die weken langzaam dalen van € 1,37 in week 44 naar € 0,82 per kg in week 47. Bij de omzet van de Nederlandse supermarkten zit er in week 43 een piek bij de omzet van de prei bij Albert Heijn. Dit kan verklaard worden door een landelijke actie van Albert Heijn met de prei in die week.

Landelijke acties met prei

In deze periode van het jaar is er elke week wel een supermarkt met een landelijke aanbieding met de prei. Dekamarkt heeft 2 weken achter elkaar een actie met de prei. In week 47 is de losse prei in de actie voor € 0,59 per kg. In week 48 hebben zij de gesneden prei in de aanbieding voor € 0,79 per 200 gram.

Bron: Marktbeeld Prei, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: