Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenexport naar Italië daalt na grote toename in 2009

In de eerste negen maanden van 2010 is 629 miljoen kg Nederlandse tomaten uitgevoerd, 5% meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Procentueel is vooral de uitvoer naar Zweden (+15%), Frankrijk (+25%) en Polen (+57%) gestegen. Italië (-9%) en Tsjechië (-11%) laten een daling zien. De daling van de uitvoer naar Italië in 2010 volgt op een grote toename (+85%) van de tomatenexport naar Italië in 2009.

Duitsland

Op de Duitse groothandelsmarkten zijn de prijzen voor Nederlandse trostomaten de laatste weken weer iets gedaald, maar ze zijn nog altijd hoger dan in 2008 en 2009. Bij de meeste Duitse supermarkten was er in de periode week 43 t/m 45 een opwaartse beweging in de prijzen voor trostomaten, waarna in week 46 en 47 de prijzen weer gingen dalen.

Nederlandse supermarkten

In week 43 t/m 47 zijn de prijzen voor trostomaten bij de meeste Nederlandse supermarktformules stabiel geweest, rond de € 3,00 per kg. Er zijn ook nog regelmatig landelijke aanbiedingen met trostomaten geweest, waarbij de prijs varieerde van € 1,50 tot € 2,00 per kg.

Italië

Nederland is de grootste buitenlandse aanvoerder van tomaten op de Italiaanse markt. De invoer uit Nederland is in 2009 fors gegroeid ten opzichte van 2008. In 2010 is de invoer uit Nederland wel weer iets gedaald ten opzichte van 2009.

Bron: Marktbeeld Tomaat, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: