Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spaans bedrijf van Nederlandse oorsprong zoekt uitbreiding telers

Frutas Luna wil export naar Oost-Europa uitbreiden

Frutas Luna is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat zich gevestigd heeft in Spanje. Paprika's, komkommers, courgettes, aubergines en tomaten zijn de belangrijkste producten die onder het Frutas Luna-merk op de markt worden gebracht. Het Spaanse teeltseizoen heeft voor Frutas Luna tot dusver niet al te grote problemen opgeleverd. Zo verliep de paprikateelt uitstekend met dank aan de goede klimatologische omstandigheden. Wel werd de tomatenteelt getroffen door een ziekte, die zorgde voor een forse vermindering van de productie.



Frutas Luna hoopt in de toekomst de export naar de huidige markten Nederland, Belgiƫ, Engeland. Frankrijk, Italiƫ, Polen, Denemarken en Finland te handhaven en het Oost-Europese marktaandeel te vergroten. Manager Kees Havenaar van Frutas Luna hekelt de oneerlijke concurrentie als gevolg van het vrijhandelsverdrag met Marokko. Volgens Havenaar wordt de Spaanse tomatenteelt door dit verdrag gedupeerd. Momenteel vormt Marokko zelfs een sterke concurrentie, als gevolg van de lage prijzen die zij vragen voor hun groenten en fruit.



Frutas Luna is op zoek naar de mogelijkheden om het aantal telers uit te breiden en zo de productie te verhogen. Die telers moeten wel GlobalGAP-gecertificeerd zijn om het milieu te respecteren en de voedselveiligheid te borgen. Daarbij wil Frutas Luna bovenal kwaliteit, snelheid en een goede service bieden.

Voor meer informatie:
Kees Havenaar
Frutas Luna
Tel +34-950178653
E-mail: kees@frutasluna.com
www.frutasluna.com
Publicatiedatum: