Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'VS blijft meest aantrekkelijke bio-groenten- en fruitmarkt'

De laatste paar jaar vertoont de verkoop van biologische groente en fruit een indrukwekkende stijging, dit meldt onderzoeksbureau Rncos. Het land zal naar verwachting in ieder geval tot 2014 de meest aantrekkelijke markt voor bio-groenten en fruit blijven.

De VS is 's werelds grootste en één van de snelst groeiende markten voor bio-voedsel. Dit komt mede door de koopkracht van het land en het grote klantenbestand waaruit de VS kan putten, dit heeft volgens het onderzoeksbureau de omzetgroei gestimuleerd.Vooral het groente- en fruitsegment is de afgelopen jaren op indrukwekkende wijze ontwikkeld. Belangrijk is ook dat de handelsketen goed ontwikkeld is en de VS bezat in 2009 een aandeel van meer dan 5 procent in de mondiale bio-landbouwgrond. Volgens het bureau is het ook een goede zaak dat de Amerikaanse regering de bio-levensmiddelenindustrie bevordert door te investeren in de regelgeving en monitoring.

Ook zijn afzonderlijk landbouwers gestimuleerd om bio-landbouwgronden te ontwikkelen. Het onderzoeksbureau verwacht dat deze tendens de komende jaren zal voortzetten.