Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf januari in de supermarkt

Clemcott, de eerste gecertificeerde mandarijn

De telers van de Club de Variedades Vegetales Protegidas (CVVP) van de Spaanse Nadorcott-mandarijnen brengen de eerste gecertificeerde mandarijn op de markt. Clemcott garandeert de authenticiteit van deze unieke mandarijn door een streng kwaliteitsproces te hanteren dat op het veld begint en in de verpakking eindigt.
De mandarijnen rijpen op natuurlijke wijze aan de boom en worden met de hand geplukt.

Auditors voeren audits uit vanaf de groei en het rijpen tot zijn verschijning op de markt. Alle secundaire verpakkingen krijgen een exclusief label dat de kwaliteit en de wettelijke oorsprong van deze mandarijnen identificeert.

Met dit proces onderscheidt Clemcott zich van andere mandarijnen.‘Versheid, een uitstekend evenwicht tussen zoetigheid en zuurheid en een bedwelmend aroma.’ Volgens Clemcott zijn dit de eigenschappen die deze mandarijn tot de allerbeste maakt.

De smaakmandarijn zal verkocht worden van januari tot april en zal voor de eerste keer in januari 2011 aan de consument aangeboden worden.

Bron: VMT.nl / Levensmiddelenkrant
Publicatiedatum: