Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn wil besparen op personeel

Albert Heijn heeft de aanval ingezet richting vakbond en kaderleden. Kaderleden worden de laatste tijd onder druk gezet. Albert Heijn wil bestaande regelingen afbouwen, wil meer flexibiliteit, willen geen nieuwe mensen aannemen. Dus meer uitzendkrachten en minder vast personeel. Dus niet alleen in de winkel de goedkoopste zijn maar ook de arbeidsvoorwaarden worden nu aangepakt.

FNV Bondgenoten wil juist meer werkzekerheid (gewoon goed werk) voor de vaste medewerkers en meer vaste medewerkers. Ook meer zekerheid voor Poolse medewerkers die nu na 1 jaar worden weggestuurd. AH wil alleen nog maar meer flex en bestaande afspraken uithollen. Pas dan wil AH verder praten.

Waar AH over verder wil praten is een loonsverhoging van 1,3% in 1,5 jaar en een werkgelegenheidsgarantie van 1,5 jaar.

FNV Bondgenoten heeft een looneis van 2,5% voor 1 jaar en wil de afspraak maken dat AH stopt met uitbesteding van artikelgroepen tot en met 2015. Verder willen wij dat er 50 extra vaste contracten per DC komen.

Op dit moment zijn de eerste ledenvergaderingen al gehouden en zijn de leden in Pijnacker en Nieuwegein spontaan naar buiten gelopen om een actievergadering te houden. Deze week worden in de andere distributiecentra van AH met leden en kaderleden gesproken.

Bron: FNV