Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: verwachte productie zachtfruit 245.000 ton

De vereniging van aardbeientelers en exporteurs van Huelva, Freshuelva geeft aan dat het komend seizoen 2010/11 rekent op een areaal van 8.169 hectare geplant zachtfruit. Hiervan neemt het areaal aardbeien 6.400 hectare voor zijn rekening. De verwachte productie van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen is dit jaar 245.000 ton, een aantal dat vergelijkbaar is met vorige seizoenen.

Volgens een woordvoerder van Freshuelva zal het volume aardbeien gelijk zijn. De oppervlakte frambozen is dit seizoen met 5% uitgebreid naar 955 hectare.

Het areaal bramen daalde met 15%, wat weer ruimte geeft voor het telen van ander zachtfruit. Het areaal blauwe bessen daarentegen steeg 15,6% naar 763 hectare.

De stijging van de blauwe bessen is niet meteen te relateren met een hogere productie, omdat de planten pas na 3 jaar vruchten geven.