Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamese cashewnotentelers geprezen voor economisch succes

De Vietnam Cashew Association (Vinacas), werd eind november bekroond met een 'Certificate of Merit' door premier Nguyen omdat ze eraan hadden bijgedragen dat Vietnam op dit moment 's werelds topexporteur van cashewnoten is.

Met behulp van overheid, bedrijven en gemeenten is de cashewnoten-markt in het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Met name in de productie, technologie en marktuitbreiding. Hierdoor is Vietnam 's werelds grootste cashewnotenexporteur en tweede grootste producent van cashewnoten na India. De exportwaarde dit jaar was 1 miljard dollar. De eerste export naar de VS vond plaats in 1994.

Sinds 1990 is het areaal van cashewnoten uitgebreid met 390.000 hectare. Er werd dit jaar 180.000 ton geƫxporteerd. In 2003 was dit een stuk minder, 83.000 ton. China is een grote afnemer van cashewnoten. Het exportvolume naar China was 20.000 ton in 2003 en was in 2009 gestegen naar 50.000 ton.