Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mijnboer op de boerenmarkt bij Marqt

Afgelopen zaterdag 27 november tussen 12.00 en 17.00 uur vond de boerenmarkt op de stoep bij Marqt plaats. Ondanks het koude weer is de markt door ruim 500 mensen bezocht en kijken we terug op een geslaagde ‘boer op de vloer’ dag.

In samenwerking met het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie
organiseerde Marqt een mini-boerenmarkt met boeren en telers van oer-Hollandse groenten en fruit. De stoep voor Marqt aan de Utrechtsestraat 17 in Amsterdam was omgetoverd tot een ware marktplaats. Een goed gevulde grastas met kastanje champignons, pompoen, druiven, pastinaak, rode kool, appels en peren met een verkoopwaarde van € 14,50 werd voor slechts € 10,00 per stuk aangeboden. Daarnaast maakte men kans op het winnen van een waardebon ter waarde van €25,- te besteden bij Marqt. Er zijn in totaal 50 waardebonnen uitgedeeld.

Voor Mijnboer waren Gerjan Snippe uit Zeewolde, Djûke van der Maat uit Bunnik, Ton Immerzeel uit Monster en Teun Koolen uit Slootdorp aanwezig, met een presentatie van smaakvolle en duurzame groenten, fruit en paddenstoelen. Het laten proeven van deze Mijnboer producten hoorde er natuurlijk ook helemaal bij en zo kon elke bezoeker genieten van o.a. Westlandse druiven en een zoete Cox appel. Daarnaast demonstreerde kok Koen Hessels een warm wokhapje, namelijk de culinaire pompoenschotel. Receptkaarten werden uitgedeeld. We hebben veel positieve reacties ontvangen op zowel de presentatie, de grastas en de proeverijen en kunnen dus terugkijken op een zeer geslaagde marktdag.

Meer informatie over Mijnboer of Marqt kunt u vinden op de websites: www.mijnboer.nl en www.marqt.com. En wilt u de laatste informatie over Mijnboer volgen, kijk dan op: twitter.com/Mijnboer.

Publicatiedatum: