Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland krijgt volgens WTO weer toegang tot Australische markt

De grootste appelteler uit Nieuw-Zeeland geeft na een zwaar handelsseizoen aan dat het "een stimulans voor de markt zou zijn als men weer toegang zou krijgen tot de Australische markt." ENZA, dat deel uitmaakt van de Turners & Growers Group levert appelen aan meer dan 60 landen.

General manager Snow Hardy verwacht dat Nieuw-Zeelandse appelen in 2012 in de schappen van de Australische supermarkten liggen. Dit als gevolg van de uitspraak van de World Trade Organisation die heeft aangegeven dat de strenge beperkingen die door Australiƫ zijn vastgesteld, niet overeenkomen met de internationale handelsregels.

Het besluit van het WTO betekent dat Australiƫ de beperkingen die ze hebben opgelegd moeten herzien en moeten onderhandelen over nieuwe voorwaarden.

De voorzitter van Fireblight Task Force blijft ervan overtuigt dat de ziekte bacterievuur, die leidde tot het exportverbod bijna 90 jaar geleden, nog steeds een bedreiging is voor de Australische markt.

De voorzitter geeft aan dat er boomgaardinspecties worden gedaan en chloorbaden voor de fruitteelt. "Dit zijn twee aspecten waar Nieuw-Zeeland een bezwaar tegen had, maar dat zou juist geen probleem moeten zijn".

Bron: Radio Nieuw Zeeland