Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: supermarktconcern Carrefour zwaar onder druk

Het Franse supermarktconcern Carrefour staat woensdag zwaar onder druk op de beurs in Parijs. Beleggers straffen de onderneming nadat het voor de tweede keer in zes weken tijd zijn winstverwachting naar beneden toe bijstelde.

De branchegenoot van het Nederlandse Ahold constateerde na onderzoek van KPMG dat de activiteiten in Braziliƫ er slechter voorstaan dan voorzien. Daardoor denkt het bestuur voor de Braziliaanse activiteiten een last te moeten boeken van 550 miljoen euro. Eerder rekende Carrefour nog op een eenmalige afschrijving van ongeveer 180 miljoen euro.

Mede daardoor komt de operationele winst van Carrefour dit jaar uit op zo'n 3 miljard euro. Dat is circa 130 miljoen euro lager dan de vorige voorspelling die het bedrijf afgaf. Carrefour heeft overigens ook last van "een zwaar klimaat in Zuid-Europa" en lager dan voorspelde prestaties in Frankrijk.

Omstreeks 10.50 uur noteerde het aandeel Carrefour, dat in reactie een reeks adviesverlagingen van analisten te verwerken kreeg, in Parijs 8,3 procent lager na een eerdere min van bijna 10 procent. Ahold behoorde in Amsterdam binnen de AEX tot de sterkste dalers met een verlies van 1,1 procent.

Bron: Beursduivel.be

Publicatiedatum: