Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechte oogstprognose van citrusfruit in Georgië

Tholen – Vergeleken met 2009 is de geschatte opbrengst van de oogst van citrusfruit van 2010 met 60.000 ton iets meer dan de helft in vergelijking met de 100.000 ton vorig jaar. Ondanks dat de oogst niet groot is zijn de prijzen op de lokale markt niet gestegen, wat volgens analisten reden is om aan te nemen dat de export is afgenomen.

Ongeveer 10% van de oogst wordt op de lokale markt afgezet en de rest wordt geëxporteerd of verwerkt. Sinds Georgië de Russische markt heeft verloren wordt het merendeel van de citrusvruchten naar Oekraïne, Azerbeidzjan en Armenië geëxporteerd en een geringere hoeveelheid naar Moldavië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Tsjechië.

Analisten verwachten dat 30 procent van de oogst zo slecht van kwaliteit is dat het wordt verwerkt. De opbrengsten van citrusfruit in Georgië vertonen jaarlijks grote schommelingen, zo werd in 2006 52.000 ton, in 2007 98.000 ton, in 2008 48.000 ton en in 2009 een record van 100.000 ton citrusfruit geoogst.

Publicatiedatum:
Auteur:
©