Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Westhoeve uit Ouddorp:

"Volop import Ierse en Schotse aardappelen"

Tholen - Nederlandse aardappelhandelaren importeren volop Schotse en Ierse aardappelen voor de export. Dat vertelt Wim Westhoeve van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Ouddorp. "Er zijn zat weken dat er duizend ton vandaan komt. Alles wat auto is en leeg dat komt uit Ierland vol aardappelen hier naar toe. Ik ben er goed mee en veel collega's met mij."

Westhoeve importeert zowel rode als blanke aardappelen uit Ierland. "Veel voordeliger dan de Hollandse aardappelen. We krijgen ze voor 18/20 cent franco thuis en ze kunnen zo de baal in", constateert Wim. De handelaar verwacht wel dat de prijs nog iets zal aantrekken. "Er zijn in Nederland zeker percelen met rotte aardappelen, maar andere percelen brengen het dubbele van vorig jaar op."

"Voor de handel wordt het zo een mooi jaar", zegt Wim. "Onze belangrijkste export bestemming is West-Afrika. Ook Rusland doet regelmatig wat, maar dat blijft een onvoorspelbare markt. Het is een grote-volume-afnemer, maar het blijft een onzekere factor."