Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herman Holdinga van Van de Hoef & Rijn:

"Detaillist mist het wandelende publiek met de vorst"

Tholen - "De vorst heeft behoorlijk impact op de verkoop van aardappelen, groenten en fruit bij de detaillist en groothandel". Dat zegt Herman Holdinga van AGF-groothandel Van de Hoef & Rijn. "Hier in Amersfoort is maandagavond behoorlijk sneeuw gevallen. Dan komen de mensen toch minder snel naar buiten toe. Bij elkaar scheelt dat toch een stuk in de verkoop."


Paul Dijkman en Herman Holdinga

"Ook voor de uitstraling van de winkel is het even minder. Je moet de deur van je winkel dichthouden en je kunt boerenkool op je stoep zetten, maar dan houdt het toch wel op", zegt Herman. "Maar ik hoorde van een klant die met andere versbedrijven op een locatie zat, dat hij het best druk had gehad. Maar de winkels die solo zitten, missen het lopende publiek."

Op de vraag of de vorst, die vorig jaar ook al lang duurde, het bestaansrecht van de markten bedreigt, antwoordt Herman. "Er zullen best marktkooplui zijn, die niet nog zo'n zware winter erbij moeten hebben. Maar vaak werkt bij deze mensen de vrouw ook mee en een familiebedrijf kan heel wat hebben. Ze staan vijftig weken in een jaar op de markt en als je de komende periode goede weken hebt, is er weer een buffertje. Je doet het ook voor je vaste klanten. De consumenten moeten er van uit kunnen gaan dat je er staat."Voor sommige producten geeft de vorst de verkoop juist een push. "Boerenkool en zuurkool gaan makkelijk weg en ook pakken de klanten makkelijker knolselderij en spliterwten mee. Er zijn nog heel wat detaillisten die zelf soepen maken en het is nou een mooie gelegenheid om erwtensoep in de winkel te laten proeven. De geur die doet het 'm", zegt Herman enthousiast. De afzet van citrus loopt wisselvallig. "Mandarijnen gaan goed. Spaanse sinaasappelen zit nog niet echt gang in."

Voor meer informatie:
Herman Holdinga
Van de Hoef & Rijn
Vanadiumweg 24
3812 PZ Amersfoort
Tel: 033-4611520
Fax: 033-4651436
www.hoefrijn.nl