Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-handelaren moeten staan vanwege bederfelijke waar

Kou op Afrikaandermarkt in Rotterdam

Met temperaturen die overdag niet boven de -6 graden uitkomen en een scherpe oostenwind beleeft de regio Rijnmond woensdag de koudste dag van het nog prille winterseizoen. De marktkooplui op de Afrikaandermarkt in Rotterdam hebben extra maatregelen getroffen.

Marktkooplieden op de Afrikaandermarkt die aardappelen, groente en fruit verkopen, moeten op de markt gaan staan. Door hun bederfelijke waar, kunnen zij de verkoop geen dag uitstellen. De kooplieden op de markt in Rotterdam-Zuid hebben daarom hun maatregelen getroffen. Met een zeil om om de kraam en kachels op gas en benzine proberen ze de ergste kou buiten te houden.

Ayfer Bacanak die op de Afrikaandermarkt staat met groente voelt de snerpende kou in haar handen en voeten. Je humeur lijdt eronder, zegt ze: "Je bent niet echt vrolijk, snel prikkelbaar". Het geeft ook wel gezelligheid 's ochtends vroeg als de kachel aangaat. Dan komen de collega's even bij elkaar. Ayfer verwacht dat vandaag vooral veel kooplieden met textiel het voor gezien houden. Dit doen ze volgens haar wel vaker met slecht weer.

Bron: RTV Rijnmond
Publicatiedatum: