Europese import 50% lager

Florida: trage start met hoge kwaliteit grapefruit

Tholen - In Florida is het citrusseizoen in het droogste jaar sinds 1955 van start gegaan. Door het tekort aan neerslag hebben de vruchten een te kleine maat, 48 tot 56'ers, en zullen door het vroege seizoen met koele nachten ook niet verder uitgroeien.
 
De vruchtkwaliteit is beter dan vorig jaar, het tropische klimaat van Florida zorgt voor de unieke sappige, zoete en dunschillige vruchten, maar hetzelfde klimaat is ook een perfecte omgeving voor het ontstaan van schimmels en plagen, zoals windschade en melanose.
 
De vruchtkwaliteit en de smaak zijn voor het begin van het seizoen al zeer goed met een gemiddelde Brix van 10+ en een voldoende hoog zuurgehalte en een sapinhoud van 55 procent. De vruchten worden van zeer goed, gemiddeld tot mindere tweede kwaliteit in drie kwaliteitsklassen ingedeeld.

 

De verwachting is dat de export naar Europa tot 50% minder zal zijn, dit mede door de achtergebleven maat en de aanhoudende problemen met citruskanker, die de grapefruits te duur maken voor Europa.
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.