Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kiwiteelt in Verenigd Koninkrijk dankzij moderne technologie

Door Worldwide Fruit werd in de lente van 2010 één hectare kiwiplanten aangeplant. Worldwide Fruit is teler en distributeur van groenten en fruit, gevestigd in Kent, Engeland. Het project is een initiatief tussen Worldwide Fruit, Turners and Growers en Fruition Producer Organisation.

Dit is een commerciële proef en Tony Harding, technisch directeur van Worldwide Fruit, verwacht de eerste kleine hoeveelheden fruit in 2012. In 2014/2015 zal naar verwachting volledig worden geproduceerd met volumes tussen 10 en 15.000 ton.
Op dit moment worden 3 rassen geteeld: een vroege Griekse variëteit, Tsechelidis, een vroege groene variëteit en een rode variëteit. De bedoeling is dat in 2011 meerdere variëteiten worden geteeld.Tony legde uit dat de kiwi's de Engelse winter kunnen overleven. Maar voor de teelt is wel gekozen voor een gebied waar minder vorst voorkomt. Ook zijn er verschillende methodes om de vorst te bestrijden. Bepaalde hormonen kunnen bijvoorbeeld een kiwi beter vorstbestendig maken. Ook worden er fleecedekens gebruikt om de planten te beschermen.

Tony verwacht niet dat het nodig is om het ooit in een folietunnel te telen, omdat het risico op vorst laag is. Maar de mogelijkheid om deze maatregel te nemen is er.

Tony geeft aan dat dankzij de moderne technologie kiwi's nu ook geteeld kunnen worden in Noord-Europa. Dit zou 10 jaar geleden niet mogelijk zijn geweest.
Worldwide Fruit ziet dit project als een kans voor telers.

Contact:
Tony Harding
Worldwide Fruit
Tel: +44 1227 285 500
tony.harding@worldwidefruit.co.uk
www.worldwidefruit.co.uk