Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse export naar landen buiten EU stagneert

Tholen - Ondanks de groei van de Spaanse export van groenten en fruit tussen januari en september van dit jaar is de export naar niet-EU landen niet toegenomen. Het volume en de waarde liggen met 412.000 ton en een waarde van 391 miljoen euro iets lager dan in dezelfde periode in 2009.
 
De belangrijkste exportbestemmingen van Spaanse groenten en fruit in de periode van januari tot september 2010 naar landen buiten de EU zijn: Rusland met 109.045 ton, Zwitserland met 90.877 ton en Noorwegen met 55.502 ton. In deze landen was er een lichte stijging met enkele procenten van de Spaanse export.
 
Ook is de geplande groei naar nieuwe markten voor groenten en fruit buiten de Europese Unie, zoals China, Korea, VS en Japan, niet merkbaar toegenomen. Naar China werd er in september zelfs niets uitgevoerd en naar Japan slechts 7 ton. De export naar Korea was met 281 ton 15% lager dan in 2009 en voor de VS namen de Spaanse leveringen af van 14.447 ton in 2009 tot 11.150 ton in 2010. 
 


Source: Fepex
Publicatiedatum:
Auteur:
©