Zuid-Afrikaanse telers tevreden over druivenoogst

Druiventelers in de Zuid-Afrikaanse regio Orange River zijn erg tevreden over de druivenoogst. Ze geven aan dat de druiven een goed suikergehalte hebben (16 brix). Over de maten is men ook te spreken, de druiven van het Prime-ras zijn 18-20 mm. Dit ras wordt nog tot volgende week geoogst. De Prime-oogst in de noordelijke provincie is al afgelopen, en de Western Cape begint volgende week.

De Flame-oogst is op dit moment in volle gang in de meeste regio's. In de Western Cape begint deze ook volgende week. De maat van de druiven is op dit moment 17-18mm met 16 brix. De kleur is goed.

De oogst van Red Globe zal in week 51 beginnen in de noordelijke regio's. Als gevolg van de goede weersomstandigheden is deze oogst 7 tot 10 dagen vroeger dan normaal.

In alle gebieden rijpt het fruit goed en er word een normale oogst verwacht. De enige rassen met een volume daling zijn Sugraone met een daling van 15-20% en Thompson Seedless met 10%. Dit komt door het hete en droge weer bij de Orange River.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.