Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Tavernier en Goddeeris meest innoverende aardappelprojecten

De Tavernier uit Bellegem en Goddeeris uit Moorslede zijn de eerste winnaars van de Inno Potato Award. Hun projecten werden door collega-aardappeltelers verkozen als meest innoverende project tijdens de vakbeurs Interpom|Primeurs. De Tavernier maakte indruk met zijn snelwisselsysteem voor verschillende rooiunits in de wedstrijd categorie ‘teelt’. Goddeeris won met zijn zonnepanelen op de aardappelloods in de categorie ‘bewaring’.

En de winnaars zijn…

In de categorie ‘teelt’
1.500 euro voor Delbeke (Haulchin)
1.000 euro voor De Tavernier (Bellegem)
750 euro voor Ghyselen (Vedrin)

In de categorie ‘bewaring’
1.500 euro voor Goddeeris (Moorslede)
1.000 euro voor Maenhout (Waterland-Oudeman)
750 euro voor Van Den Borne (Mol)

Innovatie Belgische aardappeltelers in de kijker

Vernieuwing staat in de huidige economie meer dan ooit centraal. Ook de Belgische aardappeltelers hechten veel belang aan innovatie en trachten daarnaast ieder jaar de kwaliteit van hun aardappelen te verbeteren. De sector wil aardappeltelers aanmoedigen om te blijven werken aan vernieuwing en riep hiervoor de Inno Potato Award in het leven. Uniek hierbij is dat aardappelproducenten met vernieuwende projecten beloond worden door collega-producenten.

Twee wedstrijdcategorieën

De Inno Potato Award bood via een wedstrijd in Vlaanderen en Wallonië aardappeltelers de kans om een recent toegepaste innovatie voor te stellen aan hun collega’s in de sector. Dit kon zowel slaan op het vlak van “teelt” als “bewaring”. De innovaties moesten een toegevoegde waarde bieden aan hun bedrijf en de sector in het algemeen.

Jury kiest zes genomineerden, sectorcollega’s kiezen winnaars

De jury bestond uit vaklui uit de aardappelsector en maakte op basis van vooraf vastgelegde criteria een selectie tussen alle ingediende dossiers. Na een persoonlijk bezoek van de jury werden er per wedstrijdcategorie drie kandidaten geselecteerd, vier uit Vlaanderen en twee uit Wallonië. Finaal konden de zes genomineerden via de website, de vakpers en een paneel hun projecten voorstellen voor en tijdens Interpom/Primeurs 2010. Elke bezoeker aan Interpom/Primeurs kreeg op 28 en 29 november bij het binnenkomen een formulier om te stemmen op het project dat hem/haar het meeste aansprak.

Belgian Inno Potato Award

  • Prijsuitreiking tijdens Interpom/Primeurs (30 november 2010) – www.interpom-primeurs.be
  • 6 genomineerde bedrijven, twee categorieën (teelt & bewaring)
  • Prijzen geschonken door het Vlaamse en het Waalse Gewest
  • Partners & sponsor: Apaq-W, BDB, Belgapom, Boerenbond, Carah, CRA, FIWAP, ILVO, Interpom-Primeurs, Landbouwkrediet/Crédit Agricole, PCA, Syngenta Crop Protection, VLAM
  • www.innopotato.be
 
Publicatiedatum: