Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen

Hieronder vindt u de belangrijkste punten uit de nieuwsbrief Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nummer 9.
  • Eurocommissaris Dacian Ciolos heeft zijn beleidsopties voor de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) bekendgemaakt.
  • De onderhandelingen tussen het Europees Parlement en de lidstaten over de EU-begroting voor 2011 zijn mislukt.
  • De Europese Commissie vordert 578,5 miljoen euro landbouwsteun terug die de lidstaten onterecht hebben uitgekeerd.
  • De Europese Unie gaat te ver wanneer ze eist dat jaarlijks bekendgemaakt wordt wie hoeveel landbouwsubsidies ontvangt.
  • De Franse groente- en fruitorganisatie Interfel heeft met de erkenning van koepel Gefel zeven associaties van producentenorganisaties (APO) gebundeld.
  • De Europese Commissie heeft wederom namen van tuinbouwproducten toegevoegd aan het register van beschermde oorsprongsbenamingen (BOB) en de Beschermde Geografische Aanduidingen (BGA).
  • Verladers dringen bij de Europese Commissie aan op uitstel van het nieuwe importcontrolesysteem van de douane.
  • De Vlaamse, Waalse en Brusselse regeringen willen nog voor het einde van dit jaar een samenwerkingsakkoord afsluiten over de invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens en een wegenvignet voor personenwagens.
De volledige versie van de Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen is te vinden op: Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nr. 09 - 30-11-2010.
Voor nadere informatie over de onderwerpen in deze nieuwsbrief kunt u zich wenden tot: Theo van Bemmel van de afdeling M&I, Unit Internationale zaken, telefoonnummer 079 - 34 70 801, e-mail: [email protected]. Website: www.tuinbouw.nl.

Publicatiedatum: