Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cool Fresh Int. voorzichtig optimistisch gestemd over druivenseizoen

In het licht van verschillende ontwikkelingen in de vroege druivenregio’s van Zuid-Afrika en Namibië is Hugo Vermeulen, algemeen directeur van het Ridderkerkse bedrijf Cool Fresh International voorzichtig optimistisch gestemd dat het eerste gedeelte van het druivenseizoen sterk zal blijven. Vermeulen zegt verschillende redenen hiervoor te hebben. “Er waren tot heden 
weinig warme dagen in bijna alle productieregio’s, waardoor de ontwikkeling van de oogst langzaam op gang is gekomen. De noordelijke (vroege) regio’s hebben vrij veel regen gehad waardoor een bepaald areaal aan druiven verloren is gegaan. Hierbij komt ook nog dat het wegblijven van warme dagen ervoor heeft gezorgd dat er een te hoge residu aan Etaphon, een algemeen gebruikte bestrijdingsmiddel op de rode seedless druiven achterblijft. Etaphon breekt bij warme temperaturen af, maar door aanhoudende lagere temperaturen in de vroege regio’s is dit een probleem gebleken. Een substantiëel volume aan vroege Flames konden (en kunnen) dus niet naar Europa verscheept worden. Ik verwacht dat de lagere aanvoer – niet alleen voor de Kerst, maar ook in de eerste weken van januari – tot een sterke marktsituatie zal leiden’. 

Vermeulen zegt overigens het opmerkelijk te vinden dat er meer druiven in punnets dan los zijn verpakt in Zuid Afrika. Dit terwijl losse druiven nog steeds meest verkocht worden. Bij Cool Fresh International verwacht men dus ook dat prijzen van los verpakte pitloze druiven stabiel zullen blijven.

Op de eigen farm van Cool Fresh International in Namibië is de oogst goed op gang gekomen. Bij het publiceren van dit bericht was meer dan de helft van de oogst al verscheept, en Remco Ijzerman – general manager van de farm – verwacht alle oogstactiviteiten rond 15 december af te ronden. Ijzerman: ‘Je ziet maar net weer hoe afhankelijk wij van de natuur zijn. Op onze farm is alles keurig volgens planning gegaan, maar enkele kilometers verderop heeft men wel last van te lage temperaturen’. 

Cool Fresh Management Group Namibië is een uniek project binnen de inmiddels wereldwijde activiteiten van Cool Fresh International. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het management van een grootschalige agrarische onderneming van meer dan 150 hectaren in Aussenkehr, namens het Namibische Ministerie van Landbouw. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bouwen van een nieuwe koelfaciliteit op de farm, waardoor de kwaliteit van druiven nog verder zal worden verankerd. 

Voor meer informatie kunt u bellen met: 

Hugo Vermeulen
Cool Fresh International BV
+ 31 180 656 240 


Publicatiedatum: